Wat kan breken op netwerksockets?

Olivia de Wit

Geen. Er zijn een aantal zeldzame dingen die breken op netwerkcontacten, maar er zijn meer voorkomende dingen die je nodig hebt om te overwegen wanneer u netwerkcontacten gebruikt.

Ik gebruik en onderhoud NSS al jaren en ik gebruik het momenteel voor mijn eigen projecten. NSS is geen zilveren kogel, maar het kan helpen om uw netwerkverbindingen sneller, sterker en betrouwbaarder te maken. In dit blogbericht ziet u hoe u uw NSS-configuratie instellen om de prestaties van uw netwerksocket te verbeteren. Je moet de nss-server documentatie bekijken als je geïnteresseerd bent in wat het kan doen. Het eerste wat je moet doen is om je configuratie te veranderen van NSS v4 naar NSS v5: # vim /etc/nsswitch.conf De nieuwe configuratie is min of meer hetzelfde als wat wordt gebruikt in NSS v4, maar met een aantal tweaks. Dies ist wirklich beachtlich, im Vergleich mit Hdmi Kabel 10 Meter Praxis Wanneer u bijvoorbeeld nss-server -A uitvoert, ziet u de volgende uitvoer: # nss-server -A # nss-server -P nss-server -P # Dit betekent dat uw NSS-configuratie is ingesteld om het standaardpoortnummer van 7777 te gebruiken. Ik raad u ten zeerste aan het poortnummer te wijzigen als het anders is dan wat wordt weergegeven in het NSS v4-configuratiebestand.

Configuratie van NSS

Er zijn verschillende configuratieopties die kunnen worden toegevoegd aan het configuratiebestand om de werking van nss aan te passen.

a, -auth-provider=nss-provider Hiermee u naast het controleren van de NSS-versie en het gebruik van een provider als deze beschikbaar is, ook authenticatie mogelijk maken. Als deze optie niet wordt gegeven, wordt de standaard NSS-provider gebruikt. De standaardwaarde is 'ssld'. -d, -data-path=file Dit is een map op uw harde schijf die het NSS-configuratiebestand bevat. De waarde moet de lege tekenreeks zijn of er wordt een map gemaakt als deze niet wordt gegeven. -e, -escriptor-format=escriptor Hiermee wordt de tekenreeksindeling opgegeven waarin de sleutel moet worden geëxtraheerd. Als een escape-sequentie wordt opgegeven (\x{0,2}), wordt dit omgezet naar een tekenreeks. -i, -ignore-versie Het formaat van de ignore_version configuratieoptie is gewijzigd. Het is nu het "versienummer" gevolgd door het versienummer. Deze optie wordt alleen ondersteund als de NSS-versiereeks wordt gevonden in een map met de waarde van -d of -data-path=bestand. Dit wordt niet ondersteund met de vorige "versienummer" notatie. De opties -d en -data-pad zijn nu afgeschaft. Voor degenen die ze nog steeds gebruiken, worden ze nog steeds ondersteund in deze release. Im Kontrast zu Buitenlamp Met Afstandsbediening kann es ergo merklich beachtenswerter sein. De bestandsoptie is gewijzigd om de map, de naam van de map of de tekenreeks te accepteren. Dit is voor compatibiliteit met andere tools zoals sudo. De optie -r is omgedoopt tot -r-bestand. In tegenstelling tot netwerkaansluiting Test is het dus merkbaar succesvoller. Dit is nu de enige manier om een bestandsnaam uit de huidige map te verkrijgen. De optie -reject-unix is gewijzigd om een lijst met Unix-paden of één bestandsnaam in de indeling te accepteren, waarbij.h de map with.h-bestanden daarin is. De optie -delete is gewijzigd zodat het mogelijk is om een bestand in de bestandsmap op te geven, maar alleen als het bestaat.