Heeft u tips over het gebruik van netwerksockets?

Olivia de Wit

Gebruik ze niet. In netwerkcontacten krijgt u twee belangrijke dingen: een lijst met verbonden sockets die niet bezet zijn en de naam van elke socket op de lijst. Dus het eerste wat je moet doen is de naam van de socket opzoeken. Als u wilt zien of u het stopcontact op uw lokale machine vinden, typt u netstat -at | grep ntpd. Dit toont bijvoorbeeld de informatie van de lokale machine:

$ nc localhost 5436 > /dev/null

Zoals u zien, de lokale machine heeft 4 aangesloten stopcontacten (alle draait netstat-at). Er is echter geen socket genaamd /dev/tcp, dus deze informatie is niet van toepassing. Het tweede belangrijke ding om te weten over netwerkaansluitingen is dat de socket informatie wordt opgeslagen in de lokale schijf (/ tmp) en is daarom zelfs toegankelijk vanuit de browser van de server (de browser heeft toegang tot alle informatie die is opgeslagen in / tmp, zelfs wanneer de server is uitgeschakeld).

3.2 Netwerkcontactcontacten configureren

In de vorige sectie hebben we gekeken hoe we een TCP-socket kunnen maken. Gleichfalls kann Laptop 8 Gb Ram einen Versuch sein. Er is echter een ander soort socket beschikbaar, een UDP-socket. Met UDP-sockets u berichten verzenden en ontvangen, terwijl TCP-sockets slechts één bericht tegelijk toestaan. De server stuurt bijvoorbeeld een bericht en een gebruiker ontvangt het bericht. Het is ook mogelijk om meerdere clients op één computer uit te voeren en elk van hen kan verschillende berichten ontvangen. Hierdurch ist es in jedem Fall besser als Windows Nas Software. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het hoofdstuk 'UDP en TCP gebruiken in een webtoepassing' van deze zelfstudie. Das kann bemerkenswert sein, vergleicht man es mit Scart Adapter Hdmi.

Als u berichten naar een TCP-socket wilt verzenden, typt u de opdracht 'verzenden' naar de webbrowser:

Als het bericht wordt ontvangen, antwoordt de server met een 'ontvangen' bericht. Het antwoord bevat de status van de socket en wat informatie over het bericht. De informatie wordt gebruikt in het bericht 'recv' om het bericht naar de volgende socket te sturen. U de opdracht 'recv' ook meerdere keren achter elkaar uitvoeren. Het antwoord van de server zal niet hetzelfde zijn wanneer een bericht wordt ontvangen. Deze pagina is geschreven om zo efficiënt mogelijk te zijn voor de meest efficiënte manier om berichten te ontvangen van een netwerkaansluiting. De opdracht "ontvangen" zal een bericht als argument nemen, dat van alles kan zijn. U gebruik maken van: Ontvangen U een specifiek bericht gebruiken om naar een socket te verzenden of om een antwoord op een bericht te verzenden. In de volgende voorbeelden wordt de inhoud van de "gebruiker" in de socket verzonden en het antwoord van de socket gelezen: echo "gebruiker" | ontvangen ontvangen ontvangen #send "gebruiker" "hallo" #respond "hallo" Dit voorbeeld toont een meer gecompliceerde manier om gegevens te verzenden: #send "gebruiker" "hallo" ontvangen #receive "gebruiker" "hallo" Deze pagina wordt wekelijks bijgewerkt, dus het heeft veel informatie om veel vragen te beantwoorden die kunnen komen in uw netwerk socket behoeften. En dat is indrukwekkend, vergelijk het met netwerkaansluiting. U ook nieuwe vragen indienen via het forum. Als u wilt doneren om mij te helpen de site up and running te houden, stuur dan een cheque naar: Hier is een foto van mijn oude server, uit 2007, in mijn garage, gewoon om te laten zien hoeveel het is veranderd in de tijd. Bij het schrijven van een programma, kan men denken aan alle mogelijkheden die kunnen gebeuren, en dat is wat maakt programmeren geweldig: Het is nooit de eenvoudigste oplossing, het is altijd degene die niet werkt zoals je dacht. Je moet geduldig zijn en het proberen en uitzoeken wat je nodig hebt. Als iemand me vraagt naar mijn server, moet ik antwoorden: "Wat is het punt? We doen al veel met deze server, het zou zonde zijn om deze server te laten draaien." Maar deze server is veel meer dan alleen een server, het is ook een manier voor mij om mensen te helpen met hun netwerk behoeften.